Καρίτσα

Η Καρίτσα είναι αγροτικός οικισμός με έντονη κίνηση από τις γύρω περιοχές, αλλά και ημερήσιους επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τα τοπικά εδέσματα στις γραφικές ταβέρνες και τα είδη ζαχαροπλαστικής.

Οι αγρότες κυρίως ασχολούνται με την παραγωγή καπνού και ακτινιδίων.

Σημαντική διοργάνωση εδώ είναι η «Γιορτή του Αγρότη» , η οποία διεξάγεται στο Δημοτικό Γήπεδο, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, με τη λήξη της καλλιεργητικής περιόδου (Κριτσμάς). Πρόκειται για Αγροτική Έκθεση, που περιλαμβάνει εκθέματα αγροτικών προϊόντων, εργαλείων και μηχανημάτων, εμπλουτισμένη με εκδηλώσεις πολιτιστικών Συλλόγων.

Έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό, ο οποίος συμβάλει στην προβολή και δυναμική προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πιερίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί τόπο συνάντησης των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας, με τους εμπόρους και τους καταναλωτές, με στόχο την προαγωγή των εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους. 

Οι απανταχού Καρτσιώτες καταφτάνουν στο χωριό για το διήμερο πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στις 7 Ιουλίου και το Δεκαπενταύγουστο εκδράμουν για τη γενέτειρά τους, την ορεινή Φτέρη που γιορτάζει.

Απέχει 15 χιλ. από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Δίου) και από το ΚΤΕΛ Κατερίνης.